Γιώργος Σπύρου “υποχρεωθήκαμε να περάσουμε την πόρτα του εισαγγελέα για πρώτη φορά και να ζητήσουμε παραγγελία για στοιχεία που αφορούν τις προμήθειες του Δήμου” (vid)

Cover Image for Γιώργος Σπύρου “υποχρεωθήκαμε να περάσουμε την πόρτα του εισαγγελέα για πρώτη φορά και να ζητήσουμε παραγγελία για στοιχεία που αφορούν τις προμήθειες του Δήμου” (vid)

Δεν θέλουμε την δικαστικοποίηση των πολιτικών θεμάτων.

Όμως υποχρεωθήκαμε να περάσουμε την πόρτα του εισαγγελέα για πρώτη φορά και να ζητήσουμε παραγγελία για στοιχεία που αφορούν τις προμήθειες του Δήμου.

Προηγουμένως όμως τα είχαμε ζητήσει τόσο στο πλαίσιο της λογοδοσίας στο δημοτικό συμβούλιο όσο και με διαδοχικά έγγραφα.

Δεν μας χορηγήθηκαν ποτέ!

Γιατί επιμένουμε…

Γιατί ο Δήμος χαλκιδέων πραγματοποιεί πλήθος προμηθειών χωρίς το νόμιμη διαδικασία.
Χωρίς τις εγγυήσεις διαφάνειας και την ανάρτηση στο σύστημα διαύγεια.

Το αποτέλεσμα ήταν οι προμηθευτές να μην μπορούν να πληρωθούν από την οικονομική υπηρεσία και έτσι αφού εκδίδουν τιμολόγια ύστερα να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη.

Ο Δήμος δεν αντιδικεί αλλά συνομολογεί σιωπηρά και στο τέλος εκδίδονται αποφάσεις που εκτελούνται σε βάρος των διαθεσίμων που έχει ο Δήμος στις τράπεζες.

Έπειδή αυτές οι πληρωμές δεν έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, κατατείνουν να δημιουργήσουν οικονομικό χάος και κινδύνους για την πληρωμή ακόμα και των βασικών υποχρεώσεων του Δήμου μας.

Σημαντικό άλλωστε είναι και το καθήκον της δημοτικής αρχής για οικονομική διαφάνεια αλλά και το δικό μας καθήκον για έλεγχο των πεπραγμένων της.

Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ποιες προμήθειες έγιναν με τρόπο αντικανονικό, τι υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί και κατά πόσον αυτές οι υποχρεώσεις προήλθαν από πραγματικές ανάγκες, ή συνιστούν χαριστικές αναθέσεις χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

Περιμένουμε λοιπόν από το Δήμο να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία που μας χορηγήθηκε και να μας δώσει όλα τα στοιχεία που ζητήσαμε.

collage

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cover Image for Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΕ, ο Γιώργος Σπύρου

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ΤΕΕ, ο Γιώργος Σπύρου

📍 Ο ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως θεσμικού συντελεστή και τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Πολιτείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός.Επίσης και γ...

Διαβάστε περισσότερα
Cover Image for Και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαμψάκου κατά της ΜΕΑ στο τσιμεντάδικο

Και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαμψάκου κατά της ΜΕΑ στο τσιμεντάδικο

Στο κοινοτικό συμβούλιο της Νέας Λαμψάκου ενημερώσαμε τους δημότες και τους συλλόγους της περιοχής για το σχέδιο εγκατάστασης Μονάδας Επεξεργασίας ...

Διαβάστε περισσότερα