Ο Γ.Σπύρου έθεσε τα ζητήματα της αποθήκης του ΟΣΕ και της Σχολικής στέγης στη συνεδρίαση λογοδοσίας

Cover Image for Ο Γ.Σπύρου έθεσε τα ζητήματα της αποθήκης του ΟΣΕ και της Σχολικής στέγης στη συνεδρίαση λογοδοσίας

📍 Άλλη μια συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Xαλκιδέων χωρίς την δημοσιότητα της τηλεοπτικής κάλυψης και μετάδοσης.

❌ Η δημοτική αρχή δεν θέλει την ενημέρωση του δημότη για τα πεπραγμένα της.

📌 Διαπιστώσεις:

  1. Η αποθήκη του ΟΣΕ που κάηκε, έργο που είχε εντάξει και δέσμευσε χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ η δημοτική αρχή Παγώνη, που απεντάχτηκε στην περίοδο Βάκα λόγω καθυστερήσεων και μη απορρόφησης των κονδυλίων, για τα οποία η δήμαρχος δικαιολογήθηκε ότι εντός του Μαρτίου του ‘23 θα έπαιρνε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΒΑΑ της Χαλκίδας, διαπιστώνεται ότι απεντάχθηκε και από αυτό, χωρίς να έχει προβλεφθεί αν και πότε θα ενταχθεί σε κάποιο άλλο πρόγραμμα.
    ❗❗ Άρα η νέα της υπόσχεση ότι θα το έχει ολοκληρώσει μέσα στην θητεία της, είναι κενή περιεχομένου. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα ολοκληρώσει την δημοτική αγορά.
  2. Σχολική στέγη: Η δημοτική αρχή επέλεξε να δεσμεύσει το ένα τρίτο του προϋπολογισμού του ΣΒΑΑ Χαλκίδας που είναι δικά μας κλειδωμένα χρήματα, γιατί δεν έχει καμιά έτοιμη μελέτη, ώστε να υποβάλει προτάσεις στα τομεακά προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας.
    ❗❗ Ειδικά για το πρόγραμμα της Περιφέρειας επισημάναμε ότι έχει ανοίξει πρόσκληση για την σχολική στέγη από το Μάιο προϋπολογισμού 10 εκ. € με προθεσμία υποβολής αιτημάτων τον Δεκέμβριο του ‘24 και εμείς υπνόσκουμε.
    Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από τη συνεδρίαση του Οργάνου
collage

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Cover Image for Και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαμψάκου κατά της ΜΕΑ στο τσιμεντάδικο

Και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαμψάκου κατά της ΜΕΑ στο τσιμεντάδικο

Στο κοινοτικό συμβούλιο της Νέας Λαμψάκου ενημερώσαμε τους δημότες και τους συλλόγους της περιοχής για το σχέδιο εγκατάστασης Μονάδας Επεξεργασίας ...

Διαβάστε περισσότερα
Cover Image for Στήριξη του αγώνα των γονέων για μη υποβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου μας και του Νομού

Στήριξη του αγώνα των γονέων για μη υποβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου μας και του Νομού

📢 Στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας ενώσαμε όλοι τις φωνές μας για κάτι που μέχρι τώρα θεωρούσαμε αυτονόητο και διαδηλώσαμε την απαίτησή μας να μην υ...

Διαβάστε περισσότερα