Γεώργιος Σπύρου: ”Η στάση της δημοτικής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων ξεπέρασε κάθε όριο!”.

Cover Image for Γεώργιος Σπύρου: ”Η στάση της δημοτικής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων ξεπέρασε κάθε όριο!”.

Δεν είναι πλέον μόνο η υπεροψία, οι ειρωνείες, τα υπονοούμενα, οι παρελκύσεις και τα ψέματα, αλλά προστέθηκαν ακόμη και οι απειλές σε βάρος απλών πολιτών που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν για τα πραγματικά και πολύ οξυμένα προβλήματα της συνοικίας της Χαραυγής.

Οι συχνές διακοπές των ομιλητών όταν ακούγονται αλήθειες που δεν είναι αρεστές και η οχλαγωγία είναι η συνηθισμένη τακτική για την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής της συζήτησης στο κορυφαίο όργανο διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων του Δήμου.

Η εξόφθαλμη υποκατάσταση του Προέδρου από τη Δήμαρχο στη διεξαγωγή και στη διαχείριση της συζήτησης είναι πράγματι ντροπιαστική για το Σώμα.

Το να στερείται όμως με ευτελείς προφάσεις από το δικαίωμα στη δευτερολογία ο επικεφαλής μίας δημοτικής παράταξης και να μη μπαίνει καν σε ψηφοφορία το θέμα που εισηγήθηκε η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, είναι κάτι ακραίο και πρωτόγνωρο στην ιστορία του οργάνου.

Την ίδια στιγμή συμβαίνει το εξωφρενικό να εγκαλείται ευθέως η Δήμαρχος από τους κατοίκους της Χαραυγής ότι τους εξαπάτησε διαβεβαιώνοντάς τους κατ’ επανάληψη ψευδώς πώς είχε υποβάλλει πλήρη φάκελο για την μεταστέγαση των Ρομά, ενώ δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα και η Δήμαρχος να τους διαψεύδει ξεδιάντροπα λέγοντας ότι ουδέποτε δήλωσε κάτι τέτοιο.

(Εμείς πάντως πιστεύουμε τους δημότες).

Να ισχυρίζεται η Δήμαρχος ότι έκανε τάχα τα πάντα για να βρει χώρο για μεταστέγαση, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στα όρια του Δήμου και ταυτόχρονα να ζητάει με θράσος και υποκρισία συναίνεση για το σχηματισμό μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα βρει τάχα αυτό το χώρο.

Είναι προφανές ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν αναζητάει συναινέσεις που θα οδηγήσουν σε λύσεις, αλλά ψάχνει απελπισμένα για αφελείς που θα προσφέρουν άλλοθι στην αδιαφορία της.

Μας υποχρέωσε λοιπόν να της υπενθυμίσουμε ότι χάρη στον τελευταίο εκλογικό νόμο-έκτρωμα, κατάφερε να γίνει Δήμαρχος Χαλκιδέων με τις ψήφους του 43%.

Ως Δήμαρχος λοιπόν, μειοψηφίας υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να δείξει σεβασμό και να πάψει να συμπεριφέρεται κατά τρόπο που δεν θα της επιτρεπόταν ακόμη και αν είχε εκλεγεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.

Πάντως εμείς συναίνεση στον αυταρχισμό, στην αλαζονεία και στο ψέμα δεν μπορούμε να δώσουμε!

collage

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Καλοχώρι Παντείχι και στην Παραλία Αυλίδας: ”Και αυτό το Σαββατοκύριακο ήμασταν κοντά στους δημότες”.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ήμασταν κοντά στους δημότες.  Στο Καλοχώρι Παντείχι στη δράση καλλωπισμού της πλατείας με τον πολύ δραστήριο τοπικό σύλ...

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Γεώργιου Σπύρου στην Τεχνόπολη του Λαυρίου

Την Κυριακή 21, Απριλίου ξεναγηθήκαμε στην Τεχνόπολη του Λαυρίου από τον καθηγητή του ΕΜΠ και αντιπρόεδρο της διαχειριστικής δομής κο Δημήτρη Καλια...

Διαβάστε περισσότερα