Επίσκεψη του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Γεώργιου Σπύρου στην Τεχνόπολη του Λαυρίου

Cover Image for Επίσκεψη του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων Γεώργιου Σπύρου στην Τεχνόπολη του Λαυρίου

Την Κυριακή 21, Απριλίου ξεναγηθήκαμε στην Τεχνόπολη του Λαυρίου από τον καθηγητή του ΕΜΠ και αντιπρόεδρο της διαχειριστικής δομής κο Δημήτρη Καλιαμπάκο τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Η δουλειά που έχει γίνει εκεί είναι πραγματικά υποδειγματική.

Έγινε απορρύπανση από εκατοντάδες τόνους βαρέων μετάλλων και δηλητηρίου αρσενικού που ήσαν υπολείμματα της παραγωγικής δραστηριότητας της μεγαλύτερης μεταλλευτικής μονάδας του Λαυρίου.

Αναστηλώθηκαν τα περισσότερα από τα ερειπωμένα βιομηχανικά κτίρια και διασώθηκε ο εξοπλισμός τους για να δοθούν νέες χρήσεις με την φιλοξενία εταιρειών που ενεργοποιούνται στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

Παράλληλα, προωθούνται πάρα πολλά project που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες και όλα αυτά στη βάση ενός βιώσιμου οικονομικού σχεδίου που συνιστά ένα ενάρετο παράδειγμα για το πως μπορεί να διασωθεί η βιομηχανική μας κληρονομιά και να ενταχτεί στο νέο μέλλον των κοινωνιών.

Παράλληλα, ξεναγηθήκαμε στα αρχαία μεταλλεία του Θορικού και ήρθαμε σε επαφή με τις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις που συνέβαλαν στην ακμή του αρχαίου αθηναϊκού κράτους.

Ήταν εντυπωσιακό ότι το αρχαίο θέατρο του Θορικού είναι στον ίδιο χώρο και συνιστά παράρτημα των εργαστηρίων τήξης και απόσπασης του μολύβδου και του αργύρου από τα πλούσια πετρώματα της περιοχής.

Ευχαριστούμε θερμά και τον γεωλόγο Μιχάλη Φύτρο για την ξενάγηση.

collage

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Καλοχώρι Παντείχι και στην Παραλία Αυλίδας: ”Και αυτό το Σαββατοκύριακο ήμασταν κοντά στους δημότες”.

Και αυτό το Σαββατοκύριακο ήμασταν κοντά στους δημότες.  Στο Καλοχώρι Παντείχι στη δράση καλλωπισμού της πλατείας με τον πολύ δραστήριο τοπικό σύλ...

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σπύρου: ”Η στάση της δημοτικής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων ξεπέρασε κάθε όριο!”.

Δεν είναι πλέον μόνο η υπεροψία, οι ειρωνείες, τα υπονοούμενα, οι παρελκύσεις και τα ψέματα, αλλά προστέθηκαν ακόμη και οι απειλές σε βάρος απλών π...

Διαβάστε περισσότερα